Θεραπεία ματιών

Φροντίδα και υγεία των ματιών

Ο Δανός Prof. John Boel Sr. ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Βελονιστής του Αιώνα», με εκπαίδευσε στην μέθοδό του το 2016. Ο ίδιος αναφέρει, ότι με το ειδικό πρωτόκολλο βελονισμού acuNOVA σταθεροποιούνται, βελτιώνονται ή θεραπεύονται, σχεδόν όλες οι παθήσεις των ματιών με εξαίρεση την μυωπία στους ενήλικες, την υπερμετρωπία και τον στραβισμό.

 

Ενδεικτικά μερικές από τις παθήσεις στις οποίες ενδείκνυται η εφαρμογή του ειδικού πρωτοκόλλου βελονισμού :

  • πρεσβυωπία
  • γλαύκωμα
  • εκφύλιση ωχράς κηλίδας (ARMD) ξηρή και υγρή μορφή
  • ασθένεια Stargardt
  • μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια
  • σύνδρομο οπτικού νεύρου
  • προβλήματα όρασης λόγω εγκεφαλικής βλάβης
  • διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
  • βλάβη της όρασης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
  • μυωπία σε ηλικίες μικρότερες των 23 ετών

Η θεραπευτική μας προσέγγιση είναι εξατομικευμένη και περιλαμβάνει το εξειδικευμένο για τα μάτια πρωτόκολλο βελονισμού acuNOVA, που με την εφαρμογή του από τη δεκαετία του 1990, περισσότεροι από 8000 ασθενείς από όλο τον κόσμο έχουν θεραπευτεί από προβλήματα όρασης που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από την κλασσική ιατρική.

Πόσες μέρες θεραπείας χρειάζομαι;

Κάθε οφθαλμική ασθένεια απαιτεί άλλο χρόνο της εφαρμογής του πρωτοκόλλου. Άλλες παθήσεις θα χρειαστούν 10 ημέρες, άλλες 20 ή και παραπάνω.

 

Κάθε πότε θα κάνω την θεραπεία μου;

Η θεραπεία χρειάζεται να γίνεται καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή συνήθως) για μία, δύο ή περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες.

 

Πόση ώρα διαρκεί η κάθε θεραπεία;

Η κάθε συνεδρία περιλαμβάνει δύο εφαρμογές του ειδικού πρωτοκόλλου βελονισμού με μία ώρα διάλειμμα ανάμεσα. Η συνολική διάρκεια παραμονής σας στο ιατρείο θα είναι περίπου δυόμιση ώρες.

 

Θα χρειαστεί θεραπεία συντήρησης ή επανάληψη;

Σε κάποιες παθήσεις, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, χρειάζεται μια φορά το μήνα μια ημερήσια θεραπεία συντήρησης, για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος. Αν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα η όραση αρχίζει να επιδεινώνεται, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της πενθήμερης εφαρμογής του πρωτοκόλλου acuNOVA.

Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί εξαρχής σταθερή επανάληψη κάθε 2-3 μήνες.

 

Που εφαρμόζονται οι βελόνες;

Οι βελόνες εφαρμόζονται στα άκρα, στο σώμα και στο πρόσωπο, αλλά όχι στα μάτια.

 

Θα πονέσω;

Η τοποθέτηση της κάθε βελόνας συνοδεύεται από έναν στιγμιαίο οξύ πόνο, που είναι απαραίτητος προκειμένου να τοποθετήσω την  βελόνα στο σωστό σημείο. Ανάλογα με τον οργανισμό και την ευαισθησία του στον πόνο, άλλοι βιώνουν ήπια και άλλοι εντονότερα αυτή την στιγμιαία ενόχληση.

 

Θα έχω σίγουρα βελτίωση;

Υπάρχει 85% ανταπόκριση στη θεραπεία, ανάλογα με την πάθηση.

 

Τι θα μπορούσε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του πρωτοκόλλου;

Η εκπαίδευση στη μέθοδο εξομάλυνσης της αναπνοής (Κλασσική Μέθοδο Buteyko) βελτιώνει την αγγείωση και την οξυγόνωση των οφθαλμών καθώς και την ποιότητα των ιστών στην οφθαλμική περιοχή. Ως εκ τούτου, αποτελεί την ιδανική προετοιμασία για τη θεραπεία των ματιών με το ειδικό πρωτόκολλο βελονισμού acuNOVA.

 

Πώς λειτουργεί; Υπάρχουν παρενέργειες;

Ένας υγιής οργανισμός αυτορυθμίζεται και αυτοθεραπεύεται συνεχώς. Αυτή η φυσική θεραπευτική διαδικασία μερικές φορές μπορεί να σταματήσει λόγω κληρονομικών παραγόντων, τοξινών, ακτινοβολίας, σοβαρού τραύματος, ιών και βακτηρίων και διατροφικών  ελλείψεων. Με τον βελονισμό acuNOVA γίνεται επανεκκίνηση των διορθωτικών μηχανισμών του σώματος όταν αυτοί έχουν επιβραδυνθεί ή έχουν σταματήσει να λειτουργούν σωστά. Με άλλα λόγια χρησιμοποιούμε τον ίδιο τον μηχανισμό του σώματος για να θεραπεύσουμε την αιτία κι όχι μόνο τα συμπτώματα. Έτσι, δεν υπάρχουν παρενέργειες που να συνδέονται με τον βελονισμό acuNOVA.

Βίντεο με μαρτυρίες για τα αποτελέσματα του πρωτοκόλλου: