Ρεφλεξολογία

Καλή υγεία από την κορφή ως… τις πατούσες

Πρόκειται για μια ολιστική φυσική τεχνική, που μέσω της πίεσης των αντανακλαστικών σημείων που υπάρχουν στα πέλματα, στις παλάμες, στα αφτιά και στην πλάτη, επηρεάζει θετικά κάθε όργανο και περιοχή του σώματος. Κατά αυτόν τον τρόπο διεγείρεται η φυσική αυτορρυθμιστική δύναμη του σώματος και αυξάνεται σημαντικά η ροή της ενέργειας στα όργανα, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση και εξισορρόπηση του οργανισμού. \

Στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις και οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο ξεχωριστά, με συνέπεια την ενεργοποίηση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού.

Κατά τη συνεδρία της ρεφλεξολογίας χρησιμοποιούμε ειδικά αιθέρια έλαια και λάδια που δρουν αρωματοθεραπευτικά και βοηθούν την υποχώρηση των οιδημάτων και την βελτίωση της κυκλοφορίας.

Στην ρεφλεξολογία ασκείται πίεση στα πέλματα με τον αντίχειρα, τα δάκτυλα και με εργαλεία φτιαγμένα από φυσικά υλικά.

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα της μεθόδου είναι η χαλάρωση, η βελτίωση της κυκλοφορίας, η μείωση του πόνου, η ενεργοποίηση του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος και η γενική αναζωογόνηση. Δρα επίσης και τοπικά ανακουφίζοντας τα κουρασμένα πόδια.

Για μέγιστα αποτελέσματα προτείνουμε τον συνδυασμό της με αποτοξινωτική διατροφή και θεραπευτική άσκηση (Yoga, Tai Chi, Qi Gong).

Η διάρκεια της επίσκεψης

Η διάρκεια της επίσκεψης είναι 50 λεπτά.

Μετά από κάθε επίσκεψη συνιστούμε ποδόλουτρο με άλατα epsom. Για τη συντήρηση του αποτελέσματος προτείνουμε τη  χρήση βοηθητικών πάτων και παπουτσιών που ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά σημεία στις πατούσες.